Comportamente organizaţionale. Varianta de criză

Când cineva îşi schimbă locul de muncă, colegii îl îmbrăţişează, îi urează succes, poate chiar se varsă şi lacrimi. Asta până ce iese din clădire (în unele cazuri nici nu ajungem la momentul ieşirii pe uşă). După care încep lupte grele pe calculatorul, scaunul, tastatura, biroul s.a.m.d. ale ăluia de tocmai a plecat, că-s mai bune decât toată tehnologia folosită de ceilalţi colegi ai săi la un loc. Evident!!!! Firmele nu mai au bani să investească în monitoare şmechere sau alte acareturi.

Se fac mişcări de trupe…schimbăm biroul (e mai mare), tastatura (la a mea nu se mai văd tastele), mouse-ul (are scroll), scaunul (că al lui are formă ergonomică, al meu nu are), în unele cazuri chiar şi calculatorul se poate înlocui dacă şefii mai mari nu sunt atenţi. În fine, ce are mai prost fiecre înlocuieşte cu ceva mai bun de la ăla care tocmai a plecat. Până şi secretara „fură” ceva din moştenirea lăsată de cel care pleacă.

Cel care pleacă aşteaptă o urmă de părere de rău în ochii colegilor, ei sunt însă prea preocupaţi să se bată pe dosarele cartonate care au rămas goale după ce el şi-a luat hârţogăria. Ăsta da lucru în echipă!!!

Şi mai e o parte mai amuzantă în toate această poveste. Ce vină are ăla săracu de se angajează după câteva zile pe postul lăsat liber? Pentru câteva luni îl va durea spatele din cauza scaunului şi se va chiorî în monitor. Asta până se face următoarea concediere. Iar cel nou devine „part of the tean”.

Reclame

One response to this post.

  1. Posted by Oana on mai 27, 2009 at 5:51 pm

    ca bine zici….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: