Se cauta tanarul jurnalist pentru 2009

Directoratul General pentru Extindere al Comisiei Europene, in colaborare cu European Youth Press si Cafe Babel, au lansat editia 2009 a competitiei “Tanarul jurnalist european”. Un concurs de care sunteti poate interesati, iar pentru asta accesati site-ul www.EUjournalist-award.eu.

Daca aveti nelamuriri, puteti sa intrebati orice. Anul trecut competitia a fost castigata de un articol publicat pe citynews.ro „Povestea adevarata a unui monument inchinat eroilor”.

Anul acesta competitia este deschisa  atat pentru articolele de presa scrisa, publicate in print sau online, cat si pentru materialele radio.
Concursul se desfasoara in perioada 1 februarie – 31 mai 2009. Subiectul tuturor materialelor inscrise la ambele categorii (presa scrisa si radio) trebuie sa se refere la extinderea UE sau /si la o viziune de viitor asupra Europei. Participantii trebuie sa aiba intre 17 si 35 de ani si trebuie sa fie cetateni al unuia dintre statele membre UE sau al uneia dintre tarile candidate sau potential candidate (din Balcanii de Vest si Turcia).
In evaluarea aplicatiilor, membrii juriului national vor cauta o tenta de fler jurnalistic in toate materialele inscrise in concurs. Participantii se pot inscrie pe site-ul dedicat acestei competitii: http://www.EUjournalist-award.eu . Acesta  ofera informatii despre politica de extindere a Uniunii Europene, sfaturi pentru construirea unei cariere in jurnalism, precum si un blog interactiv.
Articolele si materialele radio castigatoare vor fi publicate pe site-ul competitiei, iar toate articolele vor fi de asemenea compilate intr-o brosura. Cei 35 de castigatori nationali ai editiei din 2009 a concursului „Tanarul jurnalist european” vor fi invitati la sfarsitul lunii august/ inceputul lunii septembrie la o calatorie culturala si istorica la Berlin. Capitala Germaniei va sarbatori anul acesta a 20-a aniversare a Caderii Zidului Berlinului. La sfarsitul acestei calatorii castigatorii vor putea intalni oficiali ai Uniunii Europene, politicieni, ambasadori si jurnalisti profesionisti.

Reclame

3 responses to this post.

  1. tanar fraier

    Răspunde

  2. Elodia, Magda Ciomag, acuma si asta a disparut? Parca vad ca de fapt lucra la OTV si iau inscenat astia disparitia casa faca rating.

    Răspunde

  3. […] asemenea, pentru orice detalii, vizitaţi-o şi bateţi-o la cap pe Mădălina. Cea care, anul trecut, a câştigat […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: