Avere, familie, afacere…

Un batranel cu fata palida, aproape alba, statea pe un scaun si privea in gol. Ochii ii erau albastri si tulburi si, din cand in cand, ridica din sprancene in timp ce isi misca privirea prin incapere. Impasibil la ce se intampla in jurul sau, isi “monta” privirea din timp in timp pe un tablou din incapere si il analiza. Imbracat saracacios, dar curat, omul isi tinea in mana ridata de vreme si de probleme cusma neagra din blana. Pantalonii erau destul de scurti si lasau sa se vada sosetele negre, rupte din loc in loc, si pantofii prea subtiri pentru vremea asta si pentru noroiul de afara. Scaunul ii era asezat langa o masa. Nu privea insa deloc la ce se intampla langa.

Alaturi de el, o “lady” cu basma caraia intr-una certandu-se cu un “sir” cu palarie, venit parca direct din varful muntelui. Omul cu palarie juca si rolul de intelectual, invartind acte, semnand, taind, adaugand, cautand tacticos si cu un aer superior in mapa cu avere. Se certau pe ariile si parcelele batranelului cu ochii albastri.

“Si scriem asa: in caz de deces, terenul situat in ….se imparte in trei. Ca doar suntem trei”, spune intelectualul. Doamna cu naframa sare de cur in sus, explicand ca ea are grija de batran si ii da de mancare si are cheltuieli mari. Cum adica sa primeasca la fel ca ceilalti?

Batranelul caruia i se scria testamentul se uita cand la unul cand la celalalt. Pe el nu-l intreba nimeni nimic. Scandalul continua. Scena se petrece in antecamera unui notar. Familia imbatranita nu mai avea valoarea unei familii. Moartea batranului era vazuta drept o afacere, ce urma sa fie perfectata in termeni legali si fara echivoc.

Reclame

2 responses to this post.

  1. Posted by emil on martie 10, 2008 at 1:23 pm

    minunata descriere naturalista, ai simtul detaliului extrem de dezvoltat, nu am citit ceva atat de senzational de la zola incoace. na bine, am glumit.

    Răspunde

  2. Posted by mihai on martie 12, 2008 at 5:35 am

    se vede ca esti o fata sensibila si ca te-ai straduit sa iasa bine textul. felicitari pentru efortul depus. din pacate nu a iesit mare lucru. a, o intrebare: asa-i ca luai mereu10 la compuneri in clasa a patra? iarta-ma, doua: aveai si „vocabular” cu „expresii frumoase”?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: